Walking Football

7 maart 2018

Het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie hebben het project OldStars opgestart. Bij de OldStars werken 60-plussers aan hun conditie bij hun favoriete Eredivisieclub. Sinds februari 2014 kunnen senioren op het sportcomplex van v.v. Hoogezand als echte voetbalhelden samen bewegen en voetballen onder de vlag van FC Groningen.

Met OldStars wil FC Groningen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van een actieve leefstijl en daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen.
 
OldStars begint iedere week met gezellig koffie of theedrinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘Walking Football’, kracht- en lenigheidsoefeningen, specifiek gericht op senioren en onder professionele begeleiding. Iedere week is er een trainingssessie van twee uur. Naast trainingen krijgen de deelnemers een fitheid- en gezondheidstest. Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie staan voorop.
 
Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contactverboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.
 
Inmiddels zijn er meerdere Walking Football teams actief in de Noordelijke regio. Op vrijdag 22 september is bij voetbalvereniging Winsum ‘Walking Football’ letterlijk afgetrapt. Het is een initiatief van FC Groningen, HEALTH i PORT en Menzis om senioren in beweging te krijgen.
 

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
alfa-college