HEALTH i PORT op bezoek bij de OldStars van FC Groningen

21 december 2018

Ter voorbereiding van een nieuw project is HEALTH i PORT in gesprek gegaan met de OldStars van FC Groningen om te achterhalen waar de interesses van deze doelgroep liggen. 

Een nieuw initiatief vanuit HEALTH i PORT en FC Groningen is gestart. Het initiatief is een aanvulling op het lopende project van Groningen in de Maatschappij genaamd ‘Walking Football’. ‘Walking Football’ is een variant op het hedendaagse voetbal en wordt voornamelijk beoefend door senioren. Het project is opgezet om senioren meer in beweging te krijgen. Echter wordt de sport vooral door voetballiefhebbers gespeeld en blijft er nog een grote doelgroep over die op een andere manier bereikt kan worden. Daarom gaat HEALTH i PORT een project ontwikkelen ter ondersteuning van het al succesvolle ‘Walking Football’ om zo een groter publiek aan te trekken. 
 
Donderdag 13 december heeft het eerste vooronderzoek plaatsgevonden door een bezoek te brengen aan het Walking Football team (OldStars) van FC Groningen. HEALTH i PORT is om tafel gegaan met de mannen om te achterhalen waar de interesses van deze doelgroep liggen. Door middel van een brainstormsessie zijn de eerste resultaten op papier gezet. 
 
De komende tijd wordt het onderzoek voortgezet. Allereerst houdt dit in dat het team in gesprek blijft gaan met de doelgroep over hun wensen en behoeften. Daarnaast zoekt het team uit of er soortgelijke projecten zijn en hoe er bij deze projecten te werk is gegaan, om uiteindelijk tot een passend aanbod te komen. 

badafc89-a69a-4ac3-8e86-0caf64df09fe
IMG_0510

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
Logo_Menzis png
alfa-college