Eerste verrassingspakketten overhandigd aan eenzame ouderen in Stadskanaal!

19 juni 2020

Project Binnenstebuiten is afgelopen februari gestart met het ontwerpen van interventies voor de ouderen in Stadskanaal. In het voorjaar gingen deze interventies daadwerkelijk van start. Denkend aan een kleurplatenactie voor mantelzorgers, gevolgd door het initiatief met verrassingspakketten. Men kon zichzelf of een ander opgeven voor het ontvangen van zo’n pakket. Een blijk van waardering voor de eenzame oudere. Welstad Stadskanaal heeft dit project in de armen gesloten en zo’n 150 aanmeldingen mogen ontvangen. 

binnenstebuiten2

Het eerste pakket werd op donderdag 11 juni 2020 hoogstpersoonlijk bezorgd door de wethouder van Stadskanaal, Goziena Brongers: “Zeker in deze tijd waarin we elkaar vaak alleen maar digitaal spreken zijn deze verrassingspakketten een hartverwarmende actie voor eenzame ouderen.”
 
Mevrouw van der Zwaag die het verrassingspakket in ontvangst mocht nemen, was blij verrast toen ze de tas opende. Deze tas is gevuld met producten van lokale ondernemers uit Stadskanaal en is gebaseerd op gezondheidsbevordering van de burger. Zo zitten er producten in die bijdragen aan de vitaliteit, gezondheid, vrijetijdsbesteding en de persoonlijke verzorging van het individu. De rest van de pakketten worden de komende weken door Stadskanaal aan Huis bezorgd.
 
In de huidige situatie komen ouderen moeilijker in contact op sociaal gebied. Het is en blijft een kwetsbare groep die niet vergeten mag worden. Met deze actie hoopte De Gezonde Beweging (HEALTH i PORT en HANNN) de ouderen een hart onder de riem te steken. Inmiddels heeft Binnenstebuiten vele positieve reacties mogen ontvangen over het initiatief. Binnenstebuiten sluit af met nog een laatste interventie in Stadskanaal. Dit initiatief is wederom voor de ouderen die thuis zitten en ook nu, nog steeds aandacht verdienen.

binnen

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
alfa-college