Een duurzame draai aan de Scholentour

27 november 2019

Vitaliteit en gezondheid zijn belangrijke items in de huidige tijd waarin geleefd wordt. HEALTH i PORT speelt hierop in door aandacht te hebben voor positieve gezondheid. De nadruk ligt hierbij op verschillende punten die bijdragen aan een vitaal persoon. Dit doen wij aan de hand van een uitdagende reeks opdrachten die tijdens de Scholentour van FC Groningen aangeboden worden. Deze opdrachten zijn vormgegeven in een Bingo-kaart, waarbij leerlingen de opdrachten kunnen afvinken.

Afgelopen donderdag 21 november vond de Scholentour plaats op basisschool 'T Heidemeer te Sappemeer. Vanuit de samenwerking tussen FC Groningen en HEALTH i PORT kregen de leerlingen van groep 6, 7 en 8 een kijkje in het 'Leven van een Prof'. Aan de hand van een voetballes, gegeven door trainers van FC Groningen, werden de klassen in beweging gebracht. De bijkomende bingo-kaart werd geïntroduceerd door HEALTH i PORT. De leerlingen kunnen aan de hand van de bingo-kaart gedurende 11 dagen (of weken) uitdagende 'challenges' uitvoeren. Dit stimuleert hen om in beweging te komen, te reflecteren en met medeleerlingen of andere mensen in contact te komen. Daarnaast dient de bingo-kaart ervoor te zorgen dat er meer bewustwording gecreëerd wordt op het gebied van positieve gezondheid, waardoor de leerlingen meer geprikkeld en gestimuleerd worden om in beweging te komen. Door middel van een interactieve les kregen de leerlingen meer informatie over de manier waarop zij met de bingo-kaart te werk kunnen gaan.

Tijdens deze middag is er geëvalueerd en feedback verzameld. Zo kan HEALTH i PORT de bingo-kaart optimaliseren om positieve gezondheid beter onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep. HEALTH i PORT is op deze manier continu bezig om haar aanbod van projecten verder te ontwikkelen, zodat er beter aangesloten kan worden op de wensen en behoefte van de doelgroep.

foto3
foto2

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
alfa-college