Aftrap FC Groningen Scholentour

24 januari 2019

Woensdag is de FC Groningen Scholentour officieel begonnen met een bezoek aan basisschool De Meerpaal in Groningen. In dit project gaat FC Groningen op bezoek bij basisscholen en nemen trainers de gymles over. Namens Provincie Groningen was gedeputeerde Patrick Brouns aanwezig en namens stichting HEALTH i PORT Kris Tuinier. Beide partijen maken met FC Groningen de Scholentour mogelijk.

Bekijk hier de video van de offciële aftrap.

In plaats van een gewone gymles verzorgt FC Groningen voor groep 5 of 6 (maximaal 30 kinderen) geheel kosteloos een training op een door de school beschikbaar gestelde locatie, bijvoorbeeld een gymzaal of sportveld. Tijdens de training maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de oefenstof en spelvormen van FC Groningen. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een voetbaldiploma en een goodiebag van de club, met onder meer een gratis toegangskaart voor een thuiswedstrijd van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De deelnemende scholen ontvangen van FC Groningen een bal en een boekje met 10-spellen voor op het schoolplein.
 
Stimuleren sport en bewegen
FC Groningen start de Scholentour om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren te sporten en te bewegen. De betrokkenheid van de club met de regio is groot. Dat blijkt al uit de tal van activiteiten die worden georganiseerd vanuit Stichting FC Groningen in de Maatschappij en het Amateurconvenant, waarbij 200 voetbalclubs uit de regio zijn aangesloten. Met de FC Groningen Scholentour wil de club in samenwerking met de provincie Groningen en Health i Port nog meer kinderen laten ervaren hoe leuk voetbal is. Health i Port maakt zich sterk voor een vitalere noordelijke regio door partijen in de health sector aan elkaar te verbinden en samen projecten voor de burger te initiëren. Alle basisscholen in de provincie Groningen kunnen zich inschrijven voor de FC Groningen Scholentour.
 
Gratis
De totale training, inclusief warming-up en het uitdelen van de goodiebag en het voetbaldiploma, duurt 45 tot 60 minuten en is voor maximaal 30 kinderen. De FC Groningen Scholentour is gratis voor scholen dankzij subsidie van de provincie Groningen en Health i Port. Er hebben zich zoveel scholen in de provincie aangemeld dat de planning tot de zomer vol is.

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
alfa-college