Health, Performance & Vitality

Op deze pagina vind je alles over onze drie pijlers; Health, Performance en Vitality. Je kan hier terecht voor motivatie en informatie om jouw gezondheid naar een hoger level te tillen. Van tips en weetjes tot aan interviews met experts en actuele ontwikkelingen omtrent de pijlers. 

Elizabeth and Richard (17)

De zes pijlers van positieve gezondheid

Institute for Positive Health, opgericht door de grondlegger van het gedachtegoed, beschrijft positieve gezondheid zelf als: een bredere kijk op gezondheid dat niet het accent legt op ziekte, maar op de mensen zelf, hun veerkracht en dat wat hun leven betekenisvol maakt. HEALTHiPORT deelt deze visie op gezondheid en daarom nemen we jullie mee met de zes pijlers die bij deze kijk op gezondheid horen. Lees meer..

Schermafbeelding 2019-04-19 om 10.43.41

10 voordelen van fietsen

De afgelopen 10 dagen hebben we elke dag een voordeel benoemd van fietsen. Heb je er nou een gemist of wil je ze gewoon nog een keer teruglezen? Lees meer..


 

Elizabeth and Richard (25)

Vitamines, wat doen ze precies?

Uiteindelijk komt het met voeding altijd op het volgende neer: eet gevarieerd, zorg er dus voor dat je bord vol verschillende kleuren ligt. Wanneer je gevarieerd eet volgens de schijf van vijfmag je ervanuit gaan dat je van alle vitamines genoeg binnenkrijgt. Hoewel iedereen wel weet dat het belangrijk is om genoeg vitamines te eten, weten we nog niet allemaal waar ze precies goed voor zijn. Lees meer..

positieve gezondheid foto

Positieve gezondheid

Bij de positieve gezondheid staat de betekenis van het leven centraal. Mensen die vanuit positieve gezondheid denken, denken in oplossingen, niet in beperkingen. De onderwerpen die centraal staan zijn: Lees meer..

accurate-alarm-alarm-clock-359989

Hoogtijd voor een nieuwe tijd

Komende zondag is het zo ver. Dan mogen we de klok weer een uur vooruitzetten naar de zomertijd, maar hier gaat in de toekomst waarschijnlijk verandering in komen. De Europese Commissie wil namelijk dat er een eind komt aan het halfjaarlijks verzetten van de klok. We moeten dus kiezen tussen de zomertijd of de wintertijd en dat zou, afhankelijk van wat we kiezen, nadelig kunnen zijn voor onze gezondheid. Lees meer..

design-desk-display-313690

Waarom heeft de een meer last van stress dan de ander?

De laatste tijd komt het steeds vaker aan bod in het nieuws en in de kranten. Studenten ervaren meer stress en steeds meer studenten zitten thuis met een burn-out. Hoe kan het dat de ene student hier gevoeliger voor is en welke factoren spelen mee met dit probleem? Lees meer..

aubergines-bio-cabbage-5205

Gezond boodschappen doen hoeft niet moeilijk te zijn

Je zult het wel herkennen. Wanneer je na een lange werkdag nog boodschappen moet doen gooi je vaak veel meer lekkers in het mandje dan normaal. Dit is vaak ook het geval wanneer je met trek naar de supermarkt gaat. Hoe kan dit toch en wat kun je hiertegen doen? Wij zoeken het voor je uit en geven hier meteen een paar tips bij. Lees meer..

adult-business-meeting-business-people-1438072

Gelukkiger worden dankzij een app?

Toen Yale (Amerikaanse universiteit) professor, Laurie Santos, twee jaar geleden tussen haar studenten op de campus is gaan wonen in haar nieuwe rol als ‘head of college’ viel het haar op dat veel studenten ongelukkig waren tijdens hun tijd op de campus. Ze stelde het vak ‘the science of wellbeing' samen en ontwikkelde de app ‘ReWi’ om wetenschappelijke kennis over welzijn en geluk in de praktijk te brengen over de hele wereld. Lees meer..

Foto voor insta

Tips om spierpijn te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt ook voor spierpijn. Daarom hebben we een aantal tips: Lees meer..


 

gregory-pappas-734927-unsplash

​5 tips voor een goede nachtrust!

Moeite met in slaap vallen of word je ’s nachts vaak wakker? Hieronder vind je 5 tips voor een beter slaapritme. Een goed slaapritme draait allemaal om herhaling. Door elke avond dezelfde handelingen te verrichten, begint je lichaam rituelen te herkennen en maakt het zich gereed voor de nacht. Lees meer..

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
alfa-college