Walking Football

Sinds februari 2014 heeft FC Groningen een eigen OldStars-team die traint en Walking Football speelt op de donderdag middag. Met OldStars wil FC Groningen 60-plussers bewust maken van de voordelen van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van deelnemers bevorderen. De OldStars van FC Groningen worden tevens ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren en ondersteunen zelf een OldStars-team te starten.
 
Op 12 mei 2017 is voor de tweede keer het jaarlijkse HANNN Walking Football Festival gehouden, waaraan – naast drie teams van de OldStars van FC Groningen, OldStars van SC Cambuur en Heracles Almelo en de amateurclubs Noordpool UFC, SV Bedum, HZVV, HS’88, Suri OldStars, Vitesse ‘63 en een combinatie van clubs spelend op Sportpark Kardinge hebben deelgenomen. In totaal hebben er 19 teams aan het festival 2017 deelgenomen, dat zijn 7 teams meer als in 2016.
 
Het derde HANNN Walking Football Festival is gepland op vrijdag 25 mei 2018 en zal plaatsvinden op Sportpark Kardinge, waar weer een aantal nieuwe amateurclubs aan zullen sluiten die gestart zijn met Walking Football.
 
Het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie hebben het project OldStars samen met de BVO’s opgestart en wij blijven ons inzetten om clubs uit ons Amateurconvenant de mogelijkheid te bieden ook aan te sluiten.

Walking Football Groningen_kick-off 22-09-2017

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
alfa-college