Walking Sports

action-adult-affection-339620

HEALTH i PORT ontwikkelt een project op gebied van beweging, vitaliteit en sociale interactie voor ouderen. Het project wordt ondersteund door Groningen in de Maatschappij die in contact staat met de Walking Football teams van Groningen. Het project zal allereerst getest/gelanceerd worden op de locaties van de Walking Football teams.
 
HEALTH i PORT is in samenwerking met Groningen in de Maatschappij een aanvullend project aan het ontwikkelen ter ondersteuning van het al succesvolle ‘Walking Football’. De benaming van het project is dan ook een ondersteunend aan die van het ‘Walking Football’ namelijk ‘Walking Sports’. Het project is bedoeld voor senioren die niet bereikt worden met ‘Walking football’ maar wel recht hebben op een aanbod omtrent sport en sociale interactie.
 
Walking Sports wordt een evenement die allereerst plaats gaat vinden bij de verschillende Walking Football teams in Groningen. Het evenement zal bestaan uit verschillende sporten/spellen voor de aanwezige senioren. Daarnaast wordt er beoogd om verschillende verenigingen uit de buurt de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met de deelnemers door bijvoorbeeld het organiseren van workshops. Op deze manier wil HEALTH i PORT de senioren stimuleren om zich aan te melden bij een vereniging in de buurt.
 
De komende tijd zal er verder gewerkt worden aan het project om het evenement/toekomstige evenementen te kunnen optimaliseren. Dit zal gedaan worden door zoveel mogelijk kennis en kunde te vergaren vanuit het brede netwerk van HEALTH i PORT. 

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
alfa-college