Scholentour

FC-Groningen-scholentour-banner

FC Groningen gaat op Scholentour!

FC Groningen komt op bezoek bij basisscholen en neemt de gymles over! 
In plaats van een gewone gymles verzorgt FC Groningen voor groep 5 of 6 (maximaal 30 kinderen) een training op een door de school beschikbaar gestelde locatie (gymzaal of sportveld). Tijdens de voetbalgymles maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de oefenstof en spelvormen van FC Groningen. Na afloop van de voetbalgymles ontvangen alle deelnemers een voetbaldiploma en FC Groningen goodiebag met onder andere een gratis toegangskaartje voor een thuiswedstrijd van FC Groningen. Leuk om zo ook eens met familie naar het stadion te gaan! De deelnemende scholen ontvangen daarnaast een voetbal en een boekje met 10-spellen voor op het schoolplein.
 
Stimuleren sport en bewegen
Wij starten dit initiatief om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om te sporten en bewegen. Onze betrokkenheid met de regio is groot. Dat blijkt al uit de tal van activiteiten die wij organiseren vanuit Stichting FC Groningen in de Maatschappij en het Amateurconvenant, waar 200 voetbalclubs uit de regio bij zijn aangesloten. Met de FC Groningen Scholentour wil de club in samenwerking met de provincie Groningen en Health i Port nog meer kinderen laten ervaren hoe leuk voetbal is.

Na afloop van de training ontvangt de school een FC Groningen bal zodat leerlingen elke pauze een balletje kunnen trappen. Op het (school)plein leer je pas echt voetballen!

De totale training, inclusief warming up en uitdelen goodiebag / voetbaldiploma, duurt 45 - 60 minuten en is voor maximaal 30 kinderen per school. De FC Groningen Scholentour is gratis voor scholen dankzij subsidie van de provincie Groningen en Health i Port. Alle basisscholen in de provincie Groningen kunnen zich inschrijven voor de FC Groningen Scholentour.
De contactpersoon moet in dienst van de basisschool zijn.

De FC Groningen scholentour is gratis inclusief

  • Goodiebag
  • Voetbaldiploma
  • Een 10-spellenkaart
  • Professionele voetbalgymles
  • Gratis toegangskaartje voor thuiswedstrijd FC Groningen

Basisscholen in de provincies Groningen kunnen zich hier inschrijven voor de FC Groningen scholentour.
Bij scholen met meerdere locaties telt elke locatie als één mogelijkheid om deel te nemen.

Aanmelden!