HEALTH i PORT doet onderzoek naar vormgeving 'aftrap' Scholentour van FC Groningen

28 december 2018

De aftrap is gericht op het bewustmaken van bassischoolkinderen over gezondheid en vitaliteit in hun dagelijks leven. De scholentour is een gezamenlijk initiatief van FC Groningen, de provincie Groningen en HEALTH i PORT waarbij basisschoolkinderen een voetbaltraining krijgen als een prof. Op dit moment hebben al 231 scholen in provincie Groningen zich aangemeld voor de scholentour. HEALTH i PORT zal tijdens de scholentour invulling geven aan de aftrap van deze les, waarbij bewustwording wordt gecreëerd rondom gezondheid en vitaliteit.
 

FC Groningen komt op bezoek bij de basisscholen en neemt hier de gymles van groep 5 en 6 over. Dit is een ‘training als een prof’ op een door de school beschikbaar gestelde locatie. Tijdens deze voetbalgymles worden de leerlingen op een speelse manier in contact gebracht met de oefenstof en spelvormen van FC Groningen. Na afloop van de aftrap en de voetbalgymles ontvangen de deelnemers een FC Groningen voetbaldiploma en een goodiebag met onder andere een gratis toegangskaartje voor een thuiswedstrijd van FC Groningen. De scholen ontvangen daarnaast een FC Groningen voetbal en het Scholentour boekje met hierin 10-spellen voor op het schoolplein.

HEALTH i PORT ondersteunt FC Groningen bij de uitvoering van de scholentour en verzorgt de ‘aftrap’ bij de scholentour in samenwerking met de studenten van de opleidingen Hanzehogeschool Sportkunde en Alfa-college Sport en Bewegen. Afgelopen week hebben wij meegeholpen bij de eerste trainingen op basisschool ‘Rkbs Sint-Vitus’ en ‘Obs Oetkomst’. De scholentour werd hier met veel enthousiasme ontvangen door zowel de kinderen als de onderwijzers. ‘Deze dag kan echt niet beter!’, riep een leerling van Obs Oetkomst. Mooi om te zien hoeveel plezier er af te lezen is op de gezichten van de leerlingen, aldus 2e jaar Sportkunde student Lennard Terpstra.

Tijdens de uitvoering van de scholentour hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om in gesprek te gaan met de onderwijzers en kinderen. Ons doel is duidelijk krijgen hoe kinderen uit groep 5/6 reageren op bepaalde situaties en te achterhalen waar de behoeften van de doelgroep liggen, zodat wij een passend aanbod kunnen maken voor de aftrap tijdens de scholentour. In het nieuwe jaar zullen we nog een aantal scholen bezoeken om ons beeld van de doelgroep te versterken, zodat wij een duurzame gezondheid interventie kunnen aanbieden voor de basisschoolkinderen uit de provincie Groningen.

Op naar de volgende 215 basischolen!

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
Logo_Menzis png
alfa-college