Menzis

Logo_Menzis png

Menzis wil als aanjager van gezondheid in Noord Nederland de kracht van voetbal inzetten om met name de kwetsbare groepen aan een gezonde leeftsijl te helpen. Menzis vertaalt duurzaamheid naar een lang en gezond leven. Voor ons is vooral een gezondere mens van belang. We leggen daarom de logische link tussen sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en gezondheid.

Nederland telt ongeveer 3 miljoen 65-plussers, hiervan voelen bijna 1 miljoen mensen zich eenzaam. Via het project Old Stars, Walking Football willen we hier iets aan doen. Old Stars, Walking Football is ontwikkeld om ouderen op een positieve manier bij elkaar te brengen, ze in beweging te krijgen      en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. 

Bij de jeugd is overgewicht een probleem. Met een preventieve aanpak doen we daar wat aan. Door de jeugd in beweging te krijgen en te houden, stimuleren we hen gezonder te leven. Want een gezond en actief leven helpt mensen om krachtiger in het leven te staan. Het geeft mensen een goed gevoel over zichzelf, vergroot hun zelfvertrouwen en geeft positieve energie.

In samenwerking met HEALTH i PORT en FC Groningen zijn deze doelgroepen goed te bereiken. Menzis tracht op allerlei vlakken HEALTH i PORT te ondersteunen. Een goed voorbeeld hiervan is Old Stars, Walking Football, waarbij Menzis een deel van de organisatie op zich neemt.

Voor meer informatie over Menzis klik hier. 

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
Logo_Menzis png
alfa-college