Imagine Run

Het idee achter de Imagine Run
Stel je een wereld voor waarin een actieve en gezondere leefstijl de norm is, waarin iedereen dagelijks tijd maakt voor een wandeling of een hardlooprondje. Geheel in de geest van John Lennon zijn nummer Imagine, wil Imagine Run een gezondere wereld creëren. Een actieve, gezondere leefstijl draagt bij aan een gezond hart. Wandelen is een laagdrempelige manier om meer beweging in jouw dagelijkse leven te brengen.
Om deze reden kwamen Edwin Kuipers en Jacques de Krom met het initiatief Imagine Run: een wereldwijde ‘beweging’ om mensen inspireren om te beginnen met en te blijven lopen of rennen. Het idee kwam tot stand door een belangrijk keerpunt in het leven van Edwin Kuipers. Hij overleefde in 2016 ternauwernood een hartstilstand, mede dankzij zijn goede wandelconditie.

Virtuele loopevenementen voor het goede doel
Naast de gratis app organiseert Imagine Run verschillende evenementen in samenwerking met goede doelen. Zo is op 29 september 2018 de Hartstichting Imagine Run op Wereld Hart Dag georganiseerd en op 2 februari 2019 heeft onze virtuele run voor UNICEF plaats gevonden.

Gratis app voor hardloop- en wandelroutes
Gedurende zijn herstel wilde hij niet telkens hetzelfde rondje lopen. Daarom bedacht Edwin de Imagine Run App.
Dit is een unieke app die je helpt bij een actieve en gezondere leefstijl:

  • Je bepaalt zelf je startpunt, de afstand en de snelheid waarmee je wilt wandelen of hardlopen.
  • De app zet via gps drie routes voor je uit, hierdoor loop je nooit hetzelfde rondje
  • Waar je begint met lopen, eindig je ook
  • Je kunt de app overal ter wereld gebruiken, ideaal als je in een onbekende omgeving wilt lopen
  • De app bevat trainingsschema’s om de conditie rustig op te bouwen. Ook worden er tips gegeven voor opwarmen, lopen en cooling-down. Deze zijn opgesteld door bewegingsdeskundige en oud-marathonloper Gerard Nijboer.
  • De app is gratis!

Loop je ook mee? (download de app voor smartphones)

Imagine Run

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
Logo_Menzis png
alfa-college