FC Groningen - sc Heerenveen

“Houdbaarheid van de ouderenzorg”

Zondag 11 november organiseert HEALTH i PORT in samenwerking met Stichting Arts en Organisatie een kennissessie voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen –SC Heerenveen. U bent van harte welkom de sessie en de wedstrijd kosteloos bij te wonen. U kunt zich hiervoor tot uiterlijk woensdag  7 november aanmelden via de aanmeldknop onderaan deze uitnodiging.

Kennissessie : “Houdbaarheid van de ouderenzorg”
Prof. Dr. S.E.J.A. de Rooij, internist-ouderengeneeskunde & klinisch geriater, is sinds 1 augustus 2014 werkzaam als hoogleraar Inwendige Geneeskunde en hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij richtte in 2002 in het AMC de afdeling Geriatrie-Ouderengeneeskunde op. Sinds 2009 is ze opleider van het vakgebied geriatrie/ouderengeneeskunde binnen de interne geneeskunde. Ze werd in 2012 benoemd als hoogleraar aan de UVA en in 2015 ook benoemd als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Sophia de Rooij is een van de grondleggers van het KNMG standpunt Sterke Medische Ouderenzorg en voorzitter van de nationale expertgroep van het VMS thema de ‘oudere ziekenhuispatiënt’. Verder is zij de ontwerper en hoofdonderzoeker van de Transmurale Zorgbrug die momenteel in meer dan 45 ziekenhuizen is ingevoerd, samen met even zoveel thuiszorgorganisaties. Ook is zij lid van de stuurgroep van het keurmerk ‘Senior Friendly Hospital’. Een van de laatste ontwikkelingen is het Hospital At Home zorgprogramma dat ziekenhuiszorg thuis biedt aan oudere patiënten. Ook heeft zij enkele serious games ontwikkeld ten behoeve van betere kwaliteit van zorg aan oudere ziekenhuispatiënten, zoals de Delirium Experience. Over deze laatste ontwikkelingen binnen de ouderenzorg zal Prof. Dr. S.E.J.A. de Rooij verder uitwijden tijdens haar voordracht.
 
Programma zondag 11 november 2018
10.15 uur : Inloop met koffie en thee
10.30 uur : Kennissessie "Houdbaarheid van de ouderenzorg"
11.30 uur : Lunch
12.15 uur : aanvang wedstrijd FC Groningen – SC Heerenveen

Na afloop een drankje in de HEALTH i LOUNGE

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk woensdag 7 november aanmelden via onderstaande aanmeldknop.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Henny Doorten: h.doorten@inter-psy.nl.
 
Met vriendelijke groet,
Dhr. A. Tatlicioglu, voorzitter HEALTH i PORT
&
Stichting Arts en Organisatie

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
Logo_Menzis png
alfa-college