FC Groningen - PSV

MOVE HEALTHY! ‘Improving Health and Sustaining Participation of youngsters in Sports around Europe’’ Sprekers: Anne Benjaminse, PostDoc Center for Human Movement Sciences & Johan de Jong Lector Healthy Lifestyle, Sports & Physical Activity

Zaterdag 27 oktober organiseert HEALTH i PORT in samenwerking met de Hanzehogeschool een kennissessie voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen –PSV. U bent van harte welkom de sessie en de wedstrijd kosteloos bij te wonen. U kunt zich hiervoor tot uiterlijk woensdag 24 oktober aanmelden via de aanmeldknop onderaan deze uitnodiging.

Sport en bewegen is essentieel voor de gezondheid van de jeugd. Derhalve is het belangrijk dat de jeugd actief deelneemt aan sport. Eén van de belangrijkste redenen voor het niet meedoen aan sport of het uitvallen bij sporttrainingen of gymlessen zijn blessures. Vooral knie- en enkelblessures dragen bij aan dit probleem. MOVE HEALTHY staat voor Improving Health and Sustaining Participation of Youngsters in Sports around Europe. Het ontwikkelt gratis beschikbaar onderwijsmateriaal om sportcoaches en gymdocenten te ondersteunen bij het voorkomen van blessures tijdens de training of gymles.

MOVE HEALTHY ontwikkelt een innovatief open-access platform, gebaseerd op impliciet motorisch leren. Bovendien wordt er aandacht besteed aan motivatie om zo optimaal motorisch leren te stimuleren. Samen met sportcoaches en gymdocenten zullen we functionele, sport specifieke oefeningen ontwikkelen en deze kunnen zodoende geïntegreerd worden in de ‘real-world’ setting. Er worden effectieve oefenvormen ontwikkeld voor voetbal, basketbal en voor gymlessen op de basisschool en middelbare school. Het doel is om de jeugdsporter motorisch veiliger en vaardiger te laten bewegen en de sportcoaches en gymdocenten hierin te onderwijzen. Het ultieme doel is dat de jeugd kan genieten van een leven lang gezond sporten. 
Om dit te bereiken gaan de onderzoekers van het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van het Instituut voor Sportstudies nauw samenwerken met 6 landen en 9 partners uit: 

- Nederland KNVB & VeiligheidNL

- HEPA Europe vertegenwoordigd door Vrije Universiteit Amsterdam
- Denemarken: University of Southern Denmark, (SDU)
- Department of Sports Science and Clinical Biomechanics
- Faculty of Health Sciences (DSSCB) Litouwen
- Lithuanian Basketball Federation (LKF)
- België: Vrije Universiteit Brussel (VUB), Physical Education and Physiotherap (LK)
- Roemenië: University of Oradea (UO), Department of Physical Education, Sport and Physical Therapy

- International Council for Coaching Excellence (UK)

Graag nemen Anne Benjaminse en Johan de Jong jullie mee in de achtergronden en uitdagingen rondom deze complexe internationale casus waar een bedrag van €399.960 over een periode van drie jaar mee is gemoeid.    
  
Programma zaterdag 27 oktober 2018
17.30 uur: ontvangst met buffet
18.00 uur: kennissessie: MOVE HEALHTY!
19.00 uur: richting de wedstrijd
19.45 uur: aanvang wedstrijd FC Groningen – PSV

Vragen
Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met Henny Doorten: h.doorten@inter-psy.nl.

Met vriendelijke groet,
Dhr. A. Tatlicioglu, voorzitter HEALTH i PORT
 

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
Logo_Menzis png
alfa-college