FC Groningen - FC Emmen

Zondag 16 december organiseert HEALTH i PORT in samenwerking met Stichting Arts en Organisatie een kennissessie voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen –FC Emmen. U bent van harte welkom de sessie en de wedstrijd kosteloos bij te wonen. U kunt zich hiervoor tot uiterlijk woensdag  12 december aanmelden via de aanmeldknop onderaan deze uitnodiging.

Kennissessie : Kunstmatige intelligentie in de zorg, door Hidde Hovenkamp en Daan de Bruin.
Hidde en Daan werken beide bij Pacmed. Pacmed ontwikkelt beslissingsondersteunende tools, gebaseerd op de analyse van anonieme routinezorggegevens. Door machine learning met medische expertise te combineren leren wij van grote hoeveelheden data welke behandeling werkelijk bij wie het beste werkt. Gebaseerd op de uitkomsten in de praktijk bij vergelijkbare patiënten, presenteert Pacmed op het moment van besluitvorming de verwachte uitkomsten van verschillende behandelingen voor de individuele patiënt. Ze hebben software ontwikkeld die de huisarts ondersteunt bij het kiezen van de juiste behandeling voor urineweginfecties. In de ziekenhuiszorg ontwikkelen ze software om mortaliteit en heropname op de Intensive Care te minimaliseren. Daarnaast ontwikkelt Pacmed software in de oncologie, psychiatrie, cardiologie en spoedzorg.

Hidde Hovenkamp heeft aan het University College in Utrecht gestudeerd en heeft vervolgens zowel de master Quantitative Finance als de master Econometrie gedaan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft samen met Wouter Kroese en Willem Herter Pacmed opgezet na deelname aan de Nationale DenkTank 2014 met het thema Big Data. De drie hebben zich tijdens de Nationale DenkTank op de zorg gefocust en Pacmed als één van de 10 oplossingen om de maatschappelijke waarde van Big Data te benutten aangedragen. Daan heeft Econometrie gestudeerd en heeft zes jaar werkervaring als Data Analytics Consultant bij MIcompany. Bij MIcompany was Daan onderdeel van het Advanced Analytics team en leidde hij Data Scientists op. Bij Pacmed ontwikkelt Daan algoritmes voor Pacmed's beslissingsondersteuning.

Tijdens de bijeenkomst gaan Hidde en Daan verder toelichten hoe de arts zich kan laten ondersteunen door kunstmatige intelligentie. Welke tools bestaan er nu al, maar ook wat kunnen we verwachten van de toekomst. Daarnaast gaan ze ook in op de problemen die overbrugd moeten worden om deze innovatieve tools in de zorg te implementeren en wat we in de zorg van kunstmatige intelligentie kunnen verwachten.
 
Programma zondag 16 december 2018
12.15 uur : Ontvangst met Lunch
12.45 uur : Lezing : "Kunstmatige intelligentie in de zorg"
13.45  uur : Richting de wedstrijd
14.30  uur : aanvang wedstrijd FC Groningen – FC Emmen

Na afloop een drankje in de HEALTH i LOUNGE

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk woensdag 12 december aanmelden.

AANMELDEN

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Henny Doorten: 
 
Met vriendelijke groet,
Dhr. A. Tatlicioglu, voorzitter HEALTH i PORT
&
Stichting Arts en Organisatie

Partners

Logo-INTER-PSY-jpg
FC_Groningen
hanze
Logo_Menzis png
alfa-college